Supă cremă de roșii
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 2 linguri de făină
- 35g roșii în suc propriu
- 1 cană și jumătate de supă de pui
- 1/2 cană smântână, încălzită
- sare și piper
Preparare
- Punem uleiul într-o cratiță la foc mediu-mare. Adăugăm ceapa amestecând des, pentru 3-5 minute, până se înmoaie. Punem și usturoiul și îl gătim până se înmoaie și devine parfumat, pentru aproximativ 1 minut. Adăugăm făina și amestecăm pentru aproximativ încă 1 minut.
- Turnăm în cratiță roșiile și supa de pui, apoi creștem temperatura focului. Amestecăm constant, pentru aproximativ 3 minut, până ce supa devine ușor îngroșată.
- Transferăm cu grijă supa într-un blender și îl pasăm până se omogenizează. Turnăm supa într-un castron, printr-o sită dacă este necesar, asigurându-ne că aceasta are consistența unui piure fin, cremos. O adăugăm în cratiță, peste smântână și o lăsăm la încălzit, la foc mic, timp de 3 până la 5 minute. Nu o fierbem! O condimentăm cu sare și piper și o servim fierbinte în cupe încălzite.
sursa www.myrecipes.com