Supă cremă de roșii

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 2 linguri de făină
  • 35g roșii în suc propriu
  • 1 cană și jumătate de supă de pui
  • 1/2 cană smântână, încălzită
  • sare și piper

Preparare

  1. Punem uleiul într-o cratiță la foc mediu-mare. Adăugăm ceapa amestecând des, pentru 3-5 minute, până se înmoaie. Punem și usturoiul și îl gătim până se înmoaie și devine parfumat, pentru aproximativ 1 minut. Adăugăm făina și amestecăm pentru aproximativ încă 1 minut.
  2. Turnăm în cratiță roșiile și supa de pui, apoi creștem temperatura focului. Amestecăm constant, pentru aproximativ 3 minut, până ce supa devine ușor îngroșată.
  3. Transferăm cu grijă supa într-un blender și îl pasăm până se omogenizează. Turnăm supa într-un castron, printr-o sită dacă este necesar, asigurându-ne că aceasta are consistența unui piure fin, cremos. O adăugăm în cratiță, peste smântână și o lăsăm la încălzit, la foc mic, timp de 3 până la 5 minute. Nu o fierbem! O condimentăm cu sare și piper și o servim fierbinte în cupe încălzite.

sursa www.myrecipes.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.