Pui la tigaie cu pere și cartofi dulci

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 jumatăți piept de pui dezosate, fără piele
  • 1 praf de sare şi piper negru
  • 1-2 cartofi mari dulci, curățați și tocați (1 / 2 cești)
  • O pară, decojită şi tăiată în cuburi mici
  • 1 / 2 linguri oțet de vin roșu
  • O linguriţă de muştar
  • O lingură de frunze proaspete tocate de tarhon

Preparare

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă carnea de pui peste care se presară sarea și piperul.
  2. Se lasă circa 8-10 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie, se acoperă şi se lasă deoparte.
  3. Adăugaţi în tigaie cartofii dulci şi ½ ceașcă de apă și gătiți la foc mediu, amestecând, aproximativ 5 minute.
  4. Adăugaţi perele și le lăsați pe foc pentru încă 5 minute sau până când cartofii sunt pătrunși.
  5. Turnați într-un castron. Amestecați cu oţet, muştar, tarhon, un vârf de sare şi piper şi 3 linguri de apă.
  6. Împărţiţi carnea de pui în 4 porții. Turnați legumele peste fiecare entrée.

via realsimple.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.