Pui la tigaie cu pere și cartofi dulci
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 jumatăți piept de pui dezosate, fără piele
- 1 praf de sare şi piper negru
- 1-2 cartofi mari dulci, curățați și tocați (1 / 2 cești)
- O pară, decojită şi tăiată în cuburi mici
- 1 / 2 linguri oțet de vin roșu
- O linguriţă de muştar
- O lingură de frunze proaspete tocate de tarhon
Preparare
- Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă carnea de pui peste care se presară sarea și piperul.
- Se lasă circa 8-10 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie, se acoperă şi se lasă deoparte.
- Adăugaţi în tigaie cartofii dulci şi ½ ceașcă de apă și gătiți la foc mediu, amestecând, aproximativ 5 minute.
- Adăugaţi perele și le lăsați pe foc pentru încă 5 minute sau până când cartofii sunt pătrunși.
- Turnați într-un castron. Amestecați cu oţet, muştar, tarhon, un vârf de sare şi piper şi 3 linguri de apă.
- Împărţiţi carnea de pui în 4 porții. Turnați legumele peste fiecare entrée.
via realsimple.com