Toast copt cu banane și ciocolată
Ingrediente
- 4 ouă mari
- ½ ceașcă de lapte
- 2 linguri de zahăr
- ¼ linguriţă scorţişoară măcinată
- ½ linguriţă esență de vanilie
- Un vârf de cuţit de sare
- 8 buc pâine albă, fără coajă
- 2-3 banane, felii
- 50 g ciocolată amăruie, tocată
- O lingură unt nesărat, moale (pentru a unge vasul de copt)
- Pudră de cacao
Preparare
- Preîncălzim cuptorul la 190˚C.
- Într-un bol mediu amestecăm ouăle, laptele, zahărul, scorţişoara, esența de vanilie şi un vârf de cuţit de sare, până se combină bine. Trecem feliile de pâine, pe rând, prin amestecul de ouă.
- Așezăm feliile de pâine în vasul de copt uns, într-un singur strat.
- Aranjăm feliile de banane pe stratul de pâine și acoperim cu ciocolată tocată.
- Repetăm să așezăm feliile de pâine şi amestecul de ou rămase, apoi apăsăm uşor cu o spatulă pentru a comprima uşor pâinea.
- O lăsăm la copt pentru circa 20-25 minute. Scoatem toastul din cuptor şi lasăm să se răcească uşor.
- Presărăm pudră de cacao pe deasupra. Servim toastul cald sau la temperatura camerei.
De reținut
Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.