Spaghete cu pui și sos proaspăt de roșii
Ingrediente
- 340g spaghete nefierte
- 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 6 roșii coapte purpurii, fără semințe și tăiate în cubulețe mici
- 340g pui fiert dezosat, tăiat în bucăți (3 cești)
- 1/2 linguriță sare
- Piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri busuioc proaspăt tocat
- 115g-140g branză de capră proaspătă, marunțită
Preparare
- Punem o oală mare de apă cu sare la fiert, unde vom adauga spaghetele la fiert în funcție de îndrumările de pe pachet, amestecand des, până devin al dente. Oprim o cană și jumătate din lichidul rămas de la paste. Scurgem spaghetele printr-o strecurătoare și le lăsăm deoparte.
- Punem ulei, în aceeași oala, la foc mediu. Adăugăm ceapa și gătim, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adăugăm pastele în oală, împreună cu roșiile, carnea de pui și lichidul de la paste. Amestecăm bine și condimentăm cu sare și piper după gust.
- Așezăm pastele pe farfurii. Presăram cu busuioc și brânză de capră.
sursa www.myrecipes.com