Spaghete cu pui și sos proaspăt de roșii

Ingrediente

  • 340g spaghete nefierte
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 6 roșii coapte purpurii, fără semințe și tăiate în cubulețe mici
  • 340g pui fiert dezosat, tăiat în bucăți (3 cești)
  • 1/2 linguriță sare
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri busuioc proaspăt tocat
  • 115g-140g branză de capră proaspătă, marunțită

Preparare

  1. Punem o oală mare de apă cu sare la fiert, unde vom adauga spaghetele la fiert în funcție de îndrumările de pe pachet, amestecand des, până devin al dente. Oprim o cană și jumătate din lichidul rămas de la paste. Scurgem spaghetele printr-o strecurătoare și le lăsăm deoparte.
  2. Punem ulei, în aceeași oala, la foc mediu. Adăugăm ceapa și gătim, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adăugăm pastele în oală, împreună cu roșiile, carnea de pui și lichidul de la paste. Amestecăm bine și condimentăm cu sare și piper după gust.
  3. Așezăm pastele pe farfurii. Presăram cu busuioc și brânză de capră.

sursa www.myrecipes.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.