Pulpe de pui picante unse cu miere

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui dezosate și fără piele
  • 2 lingurițe praf de usturoi
  • 2 lingurițe praf de chili
  • O linguriţă de sare
  • O linguriță chimen
  • O linguriță boia de ardei
  • 1 vârf de cuţit de piper roșu zdrobit
  • 6 linguri de miere
  • 3 lingurițe de oțet

Preparare

  1. Preîncălziți cuptorul. Acoperiți interiorul unei tăvi de copt cu o folie de aluminiu, apoi stropiți-o cu puțin ulei.
  2. Combină praful de usturoi, praful de chili, chimenul, sarea, boia de ardei și piperul roşu pisat într-un castron, apoi amestecă bine.
  3. Frecați bine puiul pe ambele parți. Așezați pulpele pe foaia de copt. Ungeți fiecare pulpă. Fierbeți carnea de pui timp de 4-5 minute pe fiecare parte.
  4. Combinați mierea şi oţetul într-un castron mic, amestecând bine.
  5. Scoateţi puiul din cuptor și ungeți-l cu jumătate din amestecul de miere și oțet. Fierbeți timp de 1 minut. Se scoate puiul din cuptor și se întoarce pe cealalta parte. Ungeți din nou puiul cu amestecul de miere rămas. Fierbeți 1 minut sau până când puiul este gata.
  6. Îl scoateţi din cuptor şi îl lăsaţi timp de 2-3 minute înainte de servire.

via fortheloveofcooking-recipes.blogspot.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.