Pulpe de pui picante unse cu miere
Ingrediente
- 8 pulpe de pui dezosate și fără piele
- 2 lingurițe praf de usturoi
- 2 lingurițe praf de chili
- O linguriţă de sare
- O linguriță chimen
- O linguriță boia de ardei
- 1 vârf de cuţit de piper roșu zdrobit
- 6 linguri de miere
- 3 lingurițe de oțet
Preparare
- Preîncălziți cuptorul. Acoperiți interiorul unei tăvi de copt cu o folie de aluminiu, apoi stropiți-o cu puțin ulei.
- Combină praful de usturoi, praful de chili, chimenul, sarea, boia de ardei și piperul roşu pisat într-un castron, apoi amestecă bine.
- Frecați bine puiul pe ambele parți. Așezați pulpele pe foaia de copt. Ungeți fiecare pulpă. Fierbeți carnea de pui timp de 4-5 minute pe fiecare parte.
- Combinați mierea şi oţetul într-un castron mic, amestecând bine.
- Scoateţi puiul din cuptor și ungeți-l cu jumătate din amestecul de miere și oțet. Fierbeți timp de 1 minut. Se scoate puiul din cuptor și se întoarce pe cealalta parte. Ungeți din nou puiul cu amestecul de miere rămas. Fierbeți 1 minut sau până când puiul este gata.
- Îl scoateţi din cuptor şi îl lăsaţi timp de 2-3 minute înainte de servire.
via fortheloveofcooking-recipes.blogspot.com
De reținut
Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.